Лукашенко закликає зберегти Євросоюз «за всяку ціну»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку, що Євросоюз потрібно зберегти за всяку ціну.

Про це глава білоруської держави заявив на зустрічі з очільником МЗС Бельгії Дідьє Рейндерсом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу білоруського президента.

За словами Лукашенка, Білорусь завжди працюватиме на об'єднання та стабільність в Європі.

«Можу вам гарантувати: ви завжди в нашій особі будете бачити країну, яка працюватиме на об'єднання, на стабільність в Європі. Ми і в скрутні часи вам проблем не створювали, і в майбутньому ніколи цих проблем вам створювати не будемо», – заявив він.

Крім того, Лукашенко підкреслив, що виступає за збереження Європейського Союзу.

«Євросоюз – це найпотужніший полюс поряд із Китаєм, Сполученими Штатами Америки. Європейський Союз – це потужна опора для планети, якщо вона зникне – буде біда. Тому всі ваші «брексіти» та націоналістичні рухи я не сприймаю. Чого б це не коштувало, Європейський Союз потрібно зберегти. Це не моя особиста позиція (хоча й особиста), ця позиція виходить із міжнародних державних інтересів. Тому я є прихильником Європейського Союзу», – уточнив президент Білорусі.

Водночас Лукашенко підкреслив, що виступає проти подвійних стандартів, які «можна помітити в діяльності ЄС».

«Тому я хотів би, щоб Європейський Союз відповідав тим деклараціям, які він пропонує всьому світові: чесність, порядність, демократичність», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Лукашенко назвав російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва своїм «закоренілим другом».

У лютому він звинуватив РФ у грубому порушенні договору про кордон через запровадження Росією прикордонної зони на кордоні з Білоруссю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО