Гройсман та Ердоган досягли домовленості про реалізацію низки економічних проектів

Перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман досягнув конкретних домовленостей із президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва двох країн, зокрема реалізації конкретних проектів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду, передає «Слово і Діло».

Так, Гройсман зазначив, що підписання угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною на взаємовигідних умовах сприятиме процесу активізації торгівлі.

«Виключно важливим є підписання оновленої угоди про уникнення подвійного оподаткування та угоди про взаємний захист інвестицій», – зазначив Володимир Гройсман.

Він також відзначив необхідність провести до кінця 2017 року в Анкарі 11 засідань двосторонньої міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Окремо сторони обговорили питання співробітництва в оборонно-промисловій та авіакосмічної сферах. Гройсман зазначив, що Україна має замкнутий цикл створення та виробництва пасажирських і транспортних літаків. Цей досвід, втілений у літаках Ан-148/158, може бути використаний у проекті створення турецького середньомагістрального літака.

Прем'єр України закликав турецьку сторону, зокрема, до залучення українських компаній до будівництва та модернізації газосховищ.

У повідомленні наголошується, що в центрі уваги переговорів була також взаємодія у транспортній сфері. Сторони домовилися розширити мережу авіаційного сполучення між двома країнами, в тому числі з налагодження рейсів з України до туристичних центрів Анталія та Ізмір.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав закон про посилену співпрацю з Евроюстицією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО