Велика гра «Хто кого»: чому весна-2017 буде визначальною для української влади?

Василь Моканполітолог

Політикум в Україні входить до зони підвищеної турбулентності. Ключовими будуть наступні півтора-два місяці.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Василь Мокан, передає «Слово і Діло».

«Наступні півтора-два місяці стануть визначальними з точки зору утримання влади – або буде збережений статус-кво з незначною кадровою ротацією, або ж восени на нас чекають дострокові парламентські вибори», – констатував політолог.

Зараз ставки занадто високі, оскільки вирішується перспектива протікання політичних процесів аж до 2019 року.

«Домогтися дострокових виборів у 2018 році буде ще важче, а точніше майже неможливо. І що ближче до дати звіту уряду Гройсмана, то більше зростатиме конфліктність української політики», – зауважив експерт.

«Отже, всі ці блокади Донбасу, справи Насірова, поїздки та візити до США, торги щодо коаліції, пошук кадрів на посаду голови НБУ та до Кабміну – взаємопов'язані елементи великої гри «Хто кого». Поки співвідношення сил влади та опозиції виглядає так, що баланс на користь перших десь у пропорції 80:20, якщо не 90:10. Однак, розклад може змінюватися», – вважає Василь Мокан.

Два роки тому Президент України запевнив, що найближчі чотири роки в Україні не буде жодних виборів.

Як голосують фракції парламентської коаліції та чи є необхідна кількість депутатів для коаліційної більшості, «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Парламентська арифметика. Чи існує у Верховній Раді коаліція?».

Рейтинг найвідповідальніших парламентських можна переглянути за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО