МВС розроблятиме законопроекти щодо блокування сайтів

Міністерство внутрішніх справ має підготувати і до 20 квітня передати на розгляд Кабміну законопроекти про введення блокування за рішенням судів операторами і провайдерами телекомунікацій окремих сайтів та інформаційних ресурсів.

Про це повідомили у відповідь на запит «Українських Новин» в Кабінеті міністрів України, пославшись на рішення КМУ від 1 березня 2017 року, повідомляє «Слово і Діло».

«Міністерству внутрішніх справ разом із зацікавленими центральними органами виконавчої влади доручено до 20.04.2017 підготувати і в установленому Законом порядку внести на розгляд Уряду відповідні законопроекти», – йдеться у відповіді КМУ.

Як повідомлялося раніше, 13 лютого Президент Петро Порошенко підписав Указ №32 «Про Рішення РНБОУ від 29 грудня 2016 року «Про погрози кібербезпеки держави та негайні заходи щодо їх нейтралізації».

Передбачається, що Кабмін зобов'язаний у тримісячний строк підготувати та внести до парламенту законопроекти про введення блокування (обмеження) за рішенням суду операторами і провайдерами телекомунікацій певного (ідентифікованого) інформаційного ресурсу (інформаційного сервісу).

Раніше Інтернет-асоціація України назвала Рішення РНБО щодо блокування інформації в Інтернеті і прийнятий на підставі нього указ Президента України спробою введення в країні політичної цензури.

У той же час, міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що в його відомстві вже розпочата робота зі створення списку сайтів, які підлягають закриттю за загрози національній безпеці країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО