Експерт про ситуацію на Донбасі: США не вмовлятимуть Путіна, а просто «виставлять рахунок» після «погрому»

Володимир Цибулькополітолог

Росії нема чого запропонувати США: поки що всі її дії ведуть до того, що вона буде ізольована й доведена до економічного краху.

Про це, оцінюючи заклик США в ООН до Росії вплинути на сепаратистів та дотримуватися Мінських угод, у коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько.

«Логіка дій нової команди Трампа поки що продовжує логіку дій команди Обами. Зрозуміло, що Росія фактично кожними своїми діями, кожною ескалацією на Донбасі чи бомбардуванням у Сирії погіршує переговорні умови. В логіці Путіна, що, варто визнати. йому завжди вдавалося з європейськими партнерами, присутній момент (того – Ред.), що саме завдяки алогічній ескалації він змушував із ним домовлятися», – каже політолог.

Коли хуліган починає громити вікна, його починають умовляти припинити. США не збираються вмовляти Путіна. Вашингтон лише «виставить рахунок» після «погрому вікон».

«Заяви про дружбу та союз із Росією – частина політичної психотерапії, яка була потрібна на той момент. На переході від однієї адміністрації до іншої треба було якось заспокоювати Путіна, давати певні оптимістичні сигнали, що з ним хочуть говорити. Тоді в Кремлі поводяться дещо обережніше», – переконаний Цибулько.

Путін, додав експерт, циклічними ескалаціями на Донбасі фактично розраховує пришвидшити прямі переговори з Трампом.

«Однак для Трампа Росія не є настільки важливою, аби вестися на це. РФ станом на минулий рік була 13-ю економікою світу. В цьому році вона може бути на 17-му місці. Країна, яка не входить навіть до економічної десятки, але вимагає до себе занадто багато уваги, виглядає як країна-вигнанець. Цивілізований світ, відповідно, починає оформляти РФ постійне місце вигнанця-психопата», – підсумовує Цибулько.

Нагадаємо, Держдеп США закликав Росію та «ополченців», яких вона підтримує, негайно приступити до дотримання режиму припинення вогню на сході України.

Водночас, у вівторок в Кремлі анонсували зустріч Трампа з Путіним. Щоправда, сьогодні в Білому домі цю заяву спростували.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО