Рада ухвалила у першому читанні зміни до «закону Савченко»

Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до так званого «закону Савченко».

Відповідний законопроект підтримали 235 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Пропонується передбачити, що попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі, крім визначених цим законопроектом випадків.

При цьому зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадиться із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Разом з тим, у разі засудження до позбавлення волі при вчиненні злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні 2016 року глава МВС Арсен Аваков закликав Верховну Раду терміново змінити «закон Савченко». У жовтні Кабмін вніс до парламенту зміни до цього закону.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО