Генсек ООН прогнозує розвиток протистояння на Донбасі

Ситуація, що склалася на Донбасі може перерости в серйознішу конфронтацію, яка може загрожувати світовій безпеці.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час засідання Ради безпеки Організації на тему «Підтримка міжнародного миру і безпеки», повідомляє власний кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Трагічний конфлікт, який триває в Україні, свідчить, що насильство на місцевому рівні потенційно може перейти в більш серйозну конфронтацію. А це може мати геополітичні наслідки, що може підірвати регіональний і міжнародний мир і безпеку», - заявив Гутерріш.

Він підкреслив, що «прямі загрози національному суверенітету і територіальної цілісності нагадують, що ми повинні колективно зберігати і зміцнювати заснований на міжнародних нормах порядок для підтримання миру і безпеки у відповідності до Статуту ООН».

Гутерріш зазначив, що ООН продовжує підтримувати процес мирного врегулювання конфлікту в Україні відповідно до прийнятих резолюцій в Радбезі і Генасамблеї, «щоб повністю забезпечити суверенітет і територіальну цілісність і незалежність України».

Нагадаємо, генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що криза в Україні продовжує залишатися основним джерелом напруженості і нестабільності в європейському регіоні.

Як повідомлялося, ОБСЄ засудила визнання «документів» «Л / ДНР».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО