Міненерговугілля вирішило маневрувати ядерними блоками українських АЕС

Надзвичайні заходи на ринку електроенергії передбачають перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на засіданні уряду, представляючи проект постанови про запровадження надзвичайного стану на ринку електроенергії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Пунктом 3 передбачено, що НАЕК «Енергоатом» буде дотримуватися графіка навантаження енергосистеми й увійде в тижневе, не денне, а тижневе маневрування блоками», – сказав Насалик.

Також він зазначив, що після запровадження НС на оптовому ринку електричної енергії енергосистема переходить в ручне управління, а цінові заявки в тепловій генерації не застосовуватимуться.

Відзначимо, що в НАЕК «Енергоатом» скептично ставляться до маневрування потужностями реакторних установок. У вересні 2016 року керівництво компанії заявляло, що вважає неможливою та неадекватною пропозицію НЕК «Укренерго» запровадити тижневе маневрування на енергоблоках атомних електростанцій майбутньої зими.

Вчора, 15 лютого, Ігор Насалик заявив, що надзвичайний стан в енергетиці триватиме протягом місяця, але його можуть продовжити ще на місяць.

Як повідомлялося раніше, НАЕК «Енергоатом» і польська компанія GE Power Sp. z o.o. поглиблюють співпрацю в сфері модернізації обладнання машинних залів українських АЕС, зокрема генераторів, що дозволить збільшити виробництво енергії.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 9%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО