Продукція для ЗСУ маркуватиметься кодами НАТО

Кожен предмет постачання військової продукції Збройних сил України маркуватиметься кодами відповідно до стандартів НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони, пише «Слово і Діло».

За словами менеджера проекту Трастового фонду НАТО з логістики та стандартизації Фредеріко Пежо, завдяки кодифікованим даним зможе працювати інформаційна система логістики й предмети постачання надходитимуть до військ швидше, із суворою відповідністю до замовлення, визначеного місця та часу.

Він додав, що 63 країни-члени та країни партнери НАТО, що входять до зазначеної системи кодифікації, побачать дані про українську військову продукцію.

Наразі триває процес підписання останньої двосторонньої угоди про співпрацю в сфері кодифікації з Італією, після чого Україна зможе надати офіційний запит на включення до 2-го рівня участі в системі кодифікації НАТО.

Це дозволить у повному обсязі обмінюватись даними щодо предметів постачання Збройних сил із більш ніж 60 країнами, що входять до цієї системи.

Нагадаємо, що цього року в Україну прибудуть 3 тисячі військових із країн НАТО. Також раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв референдум щодо членства України в Альянсі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО