Міністр юстиції розповів, як можна звільнити Гройсмана

Проект постанови Верховної Ради про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана без відставки всього Кабінету міністрів є неконституційним.

Про це заявив журналістам міністр юстиції Павло Петренко після прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні, наскільки я знаю, апарат Верховної Ради чітко дав роз'яснення щодо того, що ця постанова була знята як така, що суперечить Конституції, оскільки норми Конституції передбачають, що уряд не може бути відправлений у відставку до завершення 1 року після затвердження програми діяльності уряду», – сказав він.

Другою підставою для зняття проекту постанови з реєстрації, за словами міністра, є те, що таку ініціативу мають підтримати 150 депутатів парламенту.

«Взагалі-то, така екзотична постанова про відставку прем'єра без відставки уряду не є конституційною й перебуває поза конституційним полем», – заявив міністр юстиції.

Як відомо, 10 лютого 13 нардепів від «Батьківщини», серед яких і лідер фракції Юлія Тимошенко, зареєстрували постанову про відставку прем'єр-міністра Гройсмана. Однак увечері 10 лютого постанова зникла із сайту Ради.

Раніше Володимир Гройсман заявив, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 100 обіцянок міністра юстиції Павла Петренка, 63 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 63%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО