Україна та США домовилися про спільний контроль фінансових рахунків

Україна та США домовилися про взаємний контроль банківських рахунків своїх громадян за кордоном.

Відповідна угода була підписана міністром фінансів Олександром Данилюком і послом США в Україні Марі Йованович сьогодні, 7 лютого, повідомляється на сторінці Мінфіну в Facebook, передає «Слово і Діло».

Відзначимо, угода між урядами України та США передбачає поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).

Нагадаємо, закон «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FАТСА) набув чинності в США з 1 січня 2013 року. Цим законом передбачені вимоги до іноземних фінансових організацій, у тому числі про необхідність укладення спеціальної угоди з Податковою службою США для здійснення контролю за наявними рахунками, які відкриваються платниками податків США у фінансових організаціях інших країн світу, й зобов'язує інформувати про такі операції Податкову службу США.

Як повідомлялося 6 жовтня 2016 року, між урядами України та США була підписана угода про взаємну допомогу між митними адміністраціями, що дозволить обмінюватися інформацією про законність зарубіжних операцій і виявляти порушення на митниці.

Раніше Міністерство фінансів США оприлюднило документ, який запроваджує санкції, згідно з Актом Магнітського, проти п'яти впливових росіян, у тому числі голови Слідчого комітету РФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО