«Укроборонпром» відкриє два офіси за кордоном

Державна корпорація «Укроборонпром» відкриє по одному іноземному представництву в Туреччині і Польщі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

У своєму виступі на міжнародній конференції «Управління в секторі безпеки: виробництво, продаж і закупівля озброєння» в Києві, організованій за участю Женевського центру демократичного контролю над збройними силами, заступник глави оборонного підприємства Денис Гурак наголосив на серйозності військово-технічних відносин з Анкарою і Варшавою.

У планах «Укроборонпрому» також відкриття своїх представництв в Брюсселі і Вашингтоні.

За даними видання, Україна може взяти участь в ряді оборонних програм Туреччини щодо створення окремих видів озброєнь, в тому числі винищувачі, а також такни третього покоління для турецької армії.

На даний момент Київ також розробляє плани активізації військово-технічного співробітництва з Варшавою. У числі перспективних напрямків - спільне виробництво безпілотної техніки для ЗСУ, модернізація польських винищувачів, електронного устаткування української бронетехніки, нові системи ППО тощо.

Також розглядають спільну модернізацію озброєнь на ринках третіх країн і просування нових типів озброєння на ринку Євросоюзу.

Нагадаємо, обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів з постачання продукції військового призначення виріс в порівнянні з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО