ГПУ висунула підозру директору Миколаївського морпорту

Генеральна прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов'язків директора держпідприємства «Миколаївський морський торговельний порт» Сергію Колтипіну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За інформацією прес-служби ГПУ, досудовим розслідуванням встановлено, що нинішній виконувач обов'язків директора Миколаївського морпорту, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та представників приватних підприємств, достовірно знаючи, що оренда майна ДП здійснюється Фондом державного майна України й виключно за погодженням із Міністерством інфраструктури України, уклав із кількома приватними підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями ДП довжиною 8,291 тис. км.

Це було зроблено з метою уникнення процедури погодження договорів оренди з уповноваженим органом управління та заниження в інтересах зазначених товариств плати за користування залізничними коліями, чим заподіяно збитків ДП ​​і державі на суму понад 4 млн грн.

За результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим, за погодженням з прокурором, повідомлено про підозру виконувачу обов'язків директора ММТП у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Нагадаємо, раніше НАБУ провело обшуки в Службі автодоріг Миколаївської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО