Порошенко доручив головам ОДА допомогти жителям Авдіївки

Президент України Петро Порошенко дав доручення головам обласних і Київській міській державним адміністраціям невідкладно надати гуманітарну допомогу жителям Авдіївки, постраждалим в результаті артилерійських і ракетних обстрілів з боку російських бойовиків.

Про це повідомили в прес-службі президента, передає «Слово і Діло».

У переліку першочергових заходів - забезпечення теплим одягом, дизельним паливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо.

Глава держави також доручив опрацювати питання про визначення місць для тимчасового розміщення жителів Авдіївки, у разі виникнення необхідності їх евакуації з міста.

З метою реалізації цих невідкладних дій створений Штаб з надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам Донецької області, роботу якого координує голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в тісній взаємодії з усіма керівниками областей України.

Нагадаємо, окупанти з 29 січня дуже активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали, і не погоджуються припинити вогонь. 30 січня Авдіївка через обстріли залишилася без електропостачання, у місті обмежено теплопостачання та водопостачання. В результаті відключення високовольтної лінії було припинено електропостачання Авдіївського коксохімічного заводу і Донецької фільтрувальної станції. У місті оголошено надзвичайний стан.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО