Бойовики не пустили на Донбас гуманітарку ООН

Проросійські бойовики не пропустили на окуповану територію Донбасу 24 автомобілі з гуманітарним вантажем від Організації Об'єднаних Націй, а пропустили лише один.

Як передає «Слово і Діло», про це в ефірі «112 Україна» повідомила помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Оксана Іванець.

«Сьогодні протягом першої половини дня прикордонники на КПВВ «Новотроїцьке» здійснили оформлення гуманітарного вантажу від ООН. В гумконвої слідували вантажі на непідконтрольну територію, це були будматеріали і медикаменти. Всього було оформлено 25 автомобілів і вже о 17 годині, після закінчення роботи КПВВ прикордонники отримали інформацію, що на непідконтрольну території був пропущений лише 1 автомобіль, ще 23 були повернуті на контрольовану територію без будь-яких пояснень. Ще один залишився в «сірій зоні» через несправність в самому автомобілі, про його долю нічого не знаємо. Всі інші 23 автомобілі прибули через КПВВ «Новотроїцьке», зараз вони знаходяться на території логістичного центру», - розповіла вона.

За словами Оксани Іванець, про інцидент прикордонники повідомили місії ОБСЄ і в штаб АТО. Завтра автомобілі мають намір повернутися на підконтрольну Україні територію, в «Л/ДНР» вони слідувати не мають наміру.

В ДПСУ також підкреслили, що це перший подібний випадок, коли бойовики не пропускають на підконтрольну собі територію автомобілі з міжнародної гуманітарної допомогою.

Нагадаємо, за останні півроку п'ять російських гуманітарних конвоїв прибуватимуть щомісяця на територію окупованого Донбасу, перший буде відправлений до кінця січня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО