НАБУ викрило на хабарі суддю Солом'янського райсуду Києва – фото

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно зі співробітниками Національної поліції, Генеральної прокуратури та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали суддю Солом'янського районного суду міста Києва та посередника, яких підозрюють в отриманні хабара розміром 22 тисячі доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Затримано суддю Солом’янського райсуду міста Києва разом зі співучасником за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великому розмірі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та закінчений замах до підбурювання на пропозицію й надання неправомірної вигоди службовій особі, за попередньою змовою групою осіб, за вчинення в інтересах третьої особи дій із використанням наданої їй влади», – йдеться в повідомленні.

За інформацією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, суддя та посередник отримали хабара розміром 22 тисячі доларів, метою якого було сприяння в знятті арешту на майно, що перебувало під заставою.

Нагадаємо, раніше НАБУ затримало четвертого підозрюваного в справі «Зернової корпорації», а також в. о. голови правління ОГХК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО