НАБУ направило до суду обвинувальний акт проти чиновниці Мінагрополітики

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди виконувачем обов'язків директора одного з департаментів Міністерства аграрної політики в розмірі 150 тисяч доларів.

Обвинувальний акт, узгоджений прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, направлний до Шевченківського районного суду Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

Чиновниці інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). У разі визнання судом провини чиновниці їй загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

За версією слідства, посадова особа МінАПК (начальник відділу, в. о. директора департаменту з управління державною власністю МінАПК) вимагала та отримала від підприємця неправомірну вигоду (хабар) розміром 150 тисяч доларів за погодженням ліквідаційної маси збанкрутілого підприємства та участі в торгах з метою подальшого придбання майна цього підприємства.

Нагадаємо, раніше НАБУ викрило суддю та його посередника в отриманні хабара розміром 22 тисячі доларів. Крім того, Бюро затримало четвертого підозрюваного в справі ДПЗКУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО