МВФ уже скоро може ухвалити рішення про транш Україні

Міжнародний валютний фонд незабаром може ухвалити рішення про надання Україні траншу. В МВФ зазначають, що це питання декількох тижнів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NEWSru.ua.

«Ми знаходимося в тісному контакті з (українськими) владою за кількома незакритими питаннями, які потрібно вирішити, а саме щодо завершення роботи по Меморандуму економічної та фінансової політики в контексті термінів наступних заходів», - зазначив заступник спікера МВФ Вільям Мюррей.

У зв'язку з цим він нагадав про зустріч директора-розпорядника МВФ з президентом України в Давосі тиждень тому. Тоді Крістін Лагард відзначила досягнення «гарного прогресу» українською стороною у виконанні вимог для завершення третього перегляду в рамках програми розширеного фінансування Фонду.

«Якщо припустити, що всі незакриті питання будуть вирішені швидко, ми очікуємо надходження пропозиції по завершенню нашого огляду Виконавчій раді в найближчі тижні», - заявив Мюррей.

Водночас він зауважив, що зараз поки не може назвати конкретної дати зустрічі Виконавчої ради з цього питання.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд не включив до свого календаря на січень питання виділення Україні наступного траншу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО