ГПУ підозрює чиновників «Зернової корпорації» в розкраданні 300 мільйонів гривень

Генеральна прокуратура України підозрює чиновників департаменту закупівель ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація України» у виведенні в 2015-2016 роках із підприємства близько 300 мільйонів гривень.

Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва від 20 січня 2017 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Згідно з матеріалами справи, слідство встановило, що зазначені посадові особи в рамках державної закупівлі придбали зерно за завищеними цінами в низки підконтрольних їм компаній із ознаками фіктивності, зареєстрованих в Одесі.

За даними Генпрокуратури, одна з компаній є конвертаційним центром, у видах діяльності інших не вказана торгівля зерновими. Під час обшуків у офісному приміщенні в Одесі слідчими були вилучені печатки всіх цих фірм. У зв'язку з викладеним ГПУ звернулася до суду з клопотанням про надання слідству доступу до фінансових документів корпорації в банку «Креді Агріколь», в якому в держкомпанії відкритий поточний рахунок.

Суд задовольнив клопотання ГПУ в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше НАБУ затримало в. о. голови правління ОГХК. Крім того, Бюро просило суд заочно розслідувати справу судді Миколи Чауса.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО