Луценко назвав імовірну дату завершення слідства у справі про держзраду Януковича

Генеральна прокуратура України завершить досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо державної зради колишнього президента Віктора Януковича в лютому.

Про це ввечері в неділю, 22 січня, в ефірі телеканалу «1+1» заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

Він також пообіцяв забезпечити проведення необхідних слідчих дій найближчими тижнями.

«Ми плануємо не зволікати з термінами досудового слідства, протягом лютого проведемо остаточні необхідні допити та експертизи. Після цього справа буде передана на розгляд суду, й упевнений, що саме український суд поставить крапку в цьому питанні. Я сподіваюся на сумлінність адвокатів. У лютому ми завершуємо слідство, коротке ознайомлення й початок судового процесу. При цьому ми все робитимемо не для того, щоб було швидше, а для того, щоб було якісно», – запевнив Луценко.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос анонсував направлення обвинувального акту проти Януковича до суду до кінця січня. Водночас Інтерпол до кінця січня може відновити розшук «легітимного».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО