Генпрокуратура просить РФ про допит Януковича в справі про держзраду

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України розповіли про два запити, направлені до компетентних органів, у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура України направила до компетентних органів Росії два запити про правову допомогу, в яких, зокрема, порушується питання допиту колишнього президента України Віктора Януковича в рамках кримінального провадження про державну зраду.

Про це йдеться у відповіді управління зі зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації ГПУ на інформаційний запит УНН, повідомляє «Слово і Діло».

«У цьому провадженні органом слідства ініційовано направлення до компетентних органів Російської Федерації двох запитів про правову допомогу, в яких, зокрема, порушується питання допиту Віктора Януковича», – повідомили у відомстві.

У ГПУ уточнили, що перший запит у рамках провадження про держзраду був направлений до Росії 28 листопада, а другий – 22 січня 2016 року.

Крім того, аналіз термінів виконання РФ запитів українських органів слідства про міжнародну правову допомогу в кримінальних процесах, у тому числі про проведення допитів, свідчить про те, що вони можуть становити від 2 місяців до року й навіть більше.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі повідомили про отримання доказів держзради Януковича. Водночас в українському бюро Інтерполу заявили, що можуть відновити розшук «легітимного» наприкінці січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: