МВФ днями вирішить долю кредиту для України – Лагард

Протягом найближчих декількох днів можна очікувати завершення узгодження останніх технічних питань про надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард журналістам у швейцарському Давосі в четвер після переговорів із Президентом України Петром Порошенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У мене є всі підстави вірити, що кілька останніх технічних деталей, які мають бути розглянуті найближчим часом, приведуть до реального позитивного результату», – сказала вона.

Нагадаємо, міністр фінансів України Олександр Данилюк висловив упевненість у тому, що наступний транш від Міжнародного валютного фонду на суму 1 мільярд доларів може бути виділений Україні на початку лютого 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Україні необхідно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість державних службовців і бюджетників, а також скасувати спрощену систему оподаткування й відкрити земельний ринок для продовження співпраці з МВФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО