ДПСУ за рік припинила діяльність понад 150 злочинних груп

Прикордонники Держприкордонслужби України минулого року припинили діяльність більш ніж 150 протиправних груп у складі 420 осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДПСУ.

«У 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинили діяльність більш ніж 150 протиправних груп у складі 420 осіб, ліквідували 24 канали незаконної міграції та припинили діяльність 11 каналів торгівлі людьми», – повідомили у відомстві.

Крім того, минулого року в рамках проведення заходів із протидії незаконній міграції прикордонники затримали 35 організаторів злочинних груп, з яких 5 є іноземцями.

Зокрема, спільно з підрозділами Прикордонної варти Республіки Польща були ліквідовані африканський, сирійський і турецька канали, а в серпні 2016 року спільно зі словацькими колегами завершена операція з викриття та припинення діяльності в'єтнамського каналу незаконної міграції.

Крім того, минулого року прикордонники виявили та припинили діяльність 6 злочинних груп, які займалися торгівлею людей, і затримали 12 організаторів. За інформацією прикордонників, було відкрито 19 кримінальних проваджень за ст. 149 КК «торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини».

Нагадаємо, ДПСУ отримає бюджетного фінансування в 2017 році на суму трохи більш ніж 7 мільярдів гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО