США внесли до «списку Магнітського» п'ятьох впливових росіян

Міністерство фінансів США оприлюднило документ, який запроваджує санкції, згідно з Актом Магнітського, проти п'яти впливових росіян, у тому числі голови Слідчого комітету РФ.

Рішення було оприлюднено в понеділок, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Зокрема, повідомляється, що Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США в понеділок запровадило санкції проти семи осіб, п'ятеро з яких є громадянами Російської Федерації.

Серед них зазначені:

  • Бастрикін Олександр Іванович, 1953 р. н. (голова Слідчого комітету Російської Федерації);

  • Гордієвський Станіслав Євгенович, 1977 р. н. (слідчий Слідчого комітету при Прокуратурі Південного округу Москви, блокував розслідування проти чиновників, зазначених у справі Магнітського);

  • Ковтун Дмитро, 1965 р. н. (екс-співробітник ФСБ, підозрюється прокуратурою Великобританії у вбивстві Олександра Литвиненка);

  • Луговий Андрій Костянтинович, 1966 р. н. (депутат Держдуми РФ від фракції ЛДПР, підозрюється прокуратурою Великобританії у вбивстві Олександра Литвиненка);

  • Плаксін Геннадій Миколайович, 1961 р. н. (фігурант справи Магнітського, який підозрюється у відмиванні мільярдів рублів із Бюджету РФ).

При цьому вказується, що всі громадяни Росії внесені до так званого «списку Магнітського», створеного Сполученими Штатами в грудні 2012 року.

Раніше повідомлялося, що внаслідок запровадження Євросоюзом санкцій проти Росії й подальших російських контрсанкцій економіка ЄС у 2015 році зазнала втрат на суму 17,6 мільярда євро.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО