Україна наростила експорт цукру в чотири рази

Експорт цукру з України склав близько 466 тис. тонн за підсумками 2016 року, що перевищує обсяг експорту в 2015 році більш ніж у чотири рази.

У грошовому еквіваленті сума експорту – $230 млн, передає «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної фіскальної служби України.

У грудні експорт склав 130,6 тис. тонн, з початку нового сезону (протягом вересня-грудня) – більш ніж 345 тис. тонн. Раніше очікувалося, що експорт в поточному сезоні загалом складе від 400 до 500 тис. тонн, з огляду на результат перших чотирьох місяців сезону, можна очікувати, що експорт буде ближчим до другого значення.

Відзначимо, що за інформацією асоціації «Укрцукор», в поточному сезоні виробництво цукру в Україні вже перевищило 2 млн тонн. Загальне внутрішнє споживання цукру оцінюється в 1,5-1,6 млн тонн (перехідний залишок минулого сезону – трохи більше, ніж 200 тис. тонн).

Як повідомлялося раніше, Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

Також ціна на цукор залишилася незмінною після скасування Кабміном державного регулювання цін і становить 12,8-13,6 грн/кг.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО