Пенсіонерів-переселенців зобов'яжуть проходити ідентифікацію раз на 3 місяці

Кабінет міністрів України зобов'язав переселенців, що мають право на отримання пенсій, проходити фізичну ідентифікацію в «Ощадбанку» до отримання ними платіжної картки кожні 3 місяці.

Про це йдеться в постанові №1028 від 28 грудня, повідомляє «Слово і Діло»

Фізична ідентифікація клієнта з числа вимушених переселенців, яким відкрили поточний рахунок в установах «Ощадбанку» для отримання пенсії, до отримання ним в установленому порядку платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, здійснюється кожні 3 місяці з дня відкриття рахунку.

Також Кабмін встановив, що відновлення або припинення пенсійних виплат переселенцям здійснюється «Ощадбанком» за рішенням управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, а також об'єднаних управлінь, які здійснюють виплату пенсій.

Відзначимо, що Кабмін надав право на отримання грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування та на транспортне обслуговування особам з інвалідністю, що переселилися з тимчасово окупованої території та АТО.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України почне часткову виплату пенсійних нарахувань за січень наступного року вже 27 грудня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО