Чиновники розповіли, коли добудують дамбу на Північно-Кримському каналі

Постійну дамбу на Північно-Кримському каналі, яка відокремлює Херсонську область від території окупованого Криму, завершать у 2017 році.

До кінця 2016 року добудувати дамбу не встигнуть через погодні умови й фінансування, заявила голова Держагентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Херсонські вісті».

«До наступного поливного сезону споруда буде готова. Тому питання зрошення Чаплинського та Каланчацького районів буде вирішене в будь-якому разі», – зазначила Овчаренко.

Через окупацію Криму Росією подача води на анексовані територію припинена, для чого побудована тимчасова дамба з мішків із піском. Нова дамба буде капітальною спорудою, яка дозволить контролювати рівень води в каналі й забезпечити зрошенням додатково 7 тис. га в прикордонних із Кримом районах.

Нагадаємо, що прикордонна служба України задокументувала протиправну діяльність групи осіб, які налагодили канал незаконного переправлення між Російською Федерацією та Україною через КПВВ «Чаплинка» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Раніше повідомлялося, що будівництво мосту до Криму для РФ в економічному плані є витратним і невигідним проектом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО