В МЗС розповіли, коли Гройсман здійснить робочий візит до Ізраїлю

У Міністерстві закордонних справ України висловили сподівання, що в 2017 році відбудеться офіційний візит прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Ізраїлю.

Про це заявив директор департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС Андрій Заєць в ефірі «5 каналу» ввечері в понеділок, 26 грудня, передає «Слово і Діло».

«Нехай емоції вляжуться, це дозволить нам забезпечити прогрес у конкретних питаннях. І тоді візит прем'єр-міністра буде ще більш результативним, ніж він був би сьогодні, в день 25-річчя дипломатичних відносин між нашими країнами», – заявив він.

Він також запевнив, що українська сторона ретельно готувалася до голосування за резолюцію Ради безпеки ООН щодо будівництва поселень на західному берегу річки Йордан.

«Були зважені всі «за» й «проти», й у результаті було ухвалено рішення керівництвом, яке було реалізовано постійним представником України в ООН», – наголосив Заєць.

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій закликає Ізраїль припинити будівництво незаконних поселень на території Палестини. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що він не буде дотримуватися результатів голосування ООН.

Він дав розпорядження скасувати запланований візит до країни прем'єр-міністра України Володимир Гройсмана за «антиізраїльське» голосування України в Раді безпеки ООН. Глава українського уряду переніс офіційний візит у Тель-Авів на невизначений термін.

За даними ізраїльських ЗМІ, Нетаньяху розпорядився звести до мінімуму робочі відносини з представниками 12 країн, у тому числі України, в зв'язку з голосуванням за резолюцію Ради безпеки ООН 23 грудня.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про наслідки, що чекають на Україну після скандалу з резолюцією щодо Ізраїлю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО