Fitch відкликав усі рейтинги по російським компаніям

Міжнародне рейтингове агентство Fitch відкликає всі рейтинги за національною шкалою в РФ по 150 публічним російських компаній.

Завершити цю процедуру планується до 31 березня 2017 року, повідомляється на сайті агентства, передає «Слово і Діло».

Таке рішення пов'язане з введенням в Росії нової системи регулювання галузі кредитних рейтингів з 1 січня 2017 року. З нового року вступає в силу прийнятий ще в 2015 році закон РФ, що забороняє рейтинговим агентствам відкликати на підставі рішень іноземних держав або міжнародних союзів рейтинги, присвоєні агентством за національною рейтинговою шкалою.

Таким чином, відповідно до нового закону, рейтинги Fitch по російській національній шкалі більш не зможуть використовуватися в регулятивних цілях. При цьому, агентство і далі буде здійснювати рейтингові дії відносно Росії за міжнародною шкалою.

Раніше Fitch Ratings покращило прогноз зростання економіки України з 1,1% в 2016 році до 2,5% в 2017 році з подальшим зростанням до 3% в 2018 році.

Нагадаємо, що Fitch також підвищив довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з сміттєвого рівня ССС до В-.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО