Вибірники затвердили перемогу Дональда Трампа

Колегія американських виборників визнала Дональда Трампа новим президентом Сполучених Штатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Зокрема, кількість виборників, які віддали свої голоси за Дональда Трампа, перевищило мінімально необхідний поріг в 270 голосів. Цього достатньо для офіційного визнання Трампа обраним президентом США. Поріг в 270 голосів Трамп подолав після того, як штат Техас віддав йому 36 голосів. Всього в голосуванні бере участь 538 виборників, що відповідає числу депутатів конгресу: 100 сенаторів, 435 членів палати представників і три делегата від столичного округу Колумбія. Виборці голосують окремо за Трампа і віце-президента Майка Пенса. За останніми даними Fox News, Дональда Трампа віддали свої голоси 304 виборників, а за Хілларі Клінтон - 169. Відзначається, що голосування ще триває в ряді штатів.

Голосування членів колегії виборників проходить в столицях штатів. Очікується, що до 6 січня бюлетені виборців виявляться в конгресі США, який перерахує голоси і завізує результат.

Нагадаємо, вчора, 19 грудня в США члени колегії виборників проголоссовалі в 50 штатах і федеральному окрузі Колумбія на виборах президента країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО