Україна може розраховувати на повернення як мінімум половини латвійських активів Януковича – ГПУ

Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що українська сторона може розраховувати на повернення як мінімум половини активів екс-президента Віктора Януковича з Латвії.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

За його словами, загальний термін повернення активів може скласти 5-10 років.

«Безумовно, ми не встигаємо повернути ці гроші до кінця року. Це означає, що наступного року ми вже маємо домовлятися з латвійською стороною про те, щоб вони закладали до проекту закону, свого Бюджет, щоб вкласти ці витрати, повернення цих грошей або принаймні їх частини в Україну. Я думаю, що ми можемо розраховувати на 50% зазначеної суми», – зазначив Єнін.

Суд у Латвії конфіскував 50 млн євро на користь своєї країни в справі крадіжки з Держбюджету України та легалізації коштів через латвійські банки. Зазначена сума збігається з тією, що інкримінується українською прокуратурою Сергію Арбузову. В Латвії заявили, що Україна зможе повернути ці кошти, якщо доведе їх українське походження й те, що вони були отримані злочинним шляхом.

Президент України Петро Порошенко звернувся до президента Латвії Раймондса Вейоніса з проханням сприяти поверненню в Україну конфіскованих коштів.

Раніше повідомлялося, що колишній президент України Віктор Янукович спростовує наявність рахунків у швейцарських банках.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО