Марош Шефчович дав Новаку усні гарантії щодо України

Віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович дав усні гарантії міністру енергетики РФ Олександру Новаку про те, що Україна не буде застосовувати жодних дій щодо реалізації штрафних санкцій проти «Газпрому» в розмірі $6,6 млрд за позовом Антимонопольного комітету України.

Про це Олександр Новак заявив у ефірі телеканалу НТВ, передає «Слово і Діло».

«Єврокомісар Марош Шефчович під час тристоронніх переговорів запевнив, що розмовляв із головою уряду України, й той підтвердив, що жодних заходів із реалізації рішення господарського суду Києва щодо газу, що транспортується, Київ не вживатиме», – сказав він.

«Ми бачимо, що ця заява, по суті, є усними гарантіями з боку Єврокомісії. Проте юридично це питання не врегульоване. Його потрібно врегулювати юридично», – підкреслив російський міністр.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва ухвалив рішення про примусове стягнення з ПАТ «Газпром» майже 172 млрд грн 5 грудня.

Тристоронні переговори між Україною, Росією та ЄК завершилися нічим, сторони не змогли досягти домовленостей щодо так званого «зимового газового пакета».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО