Рада не може обмежити Савченко доступ до державної таємниці – нардеп

Член парламентського комітету з питань національної безпеки, народний депутат Тарас Пастух вважає, що позбавлення Надії Савченко доступу до державної таємниці перебуває поза компетенцією парламентарів.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Цікаво було б почути саму Надію Савченко з приводу того, що дійсно відбувалося в розмові, хто виступив ініціатором і чи дійсно розмова мала певний своєрідний конструктив, були своєрідні домовленості, чи це просто роздута інформація політичними опонентами або ЗМІ. Таке питання, я думаю, варто заслуховувати. Питання з приводу позбавлення її допуску до державної таємниці – це, я думаю, не до кінця функція нашого комітету. Я не знаю такого способу або адміністративного або якогось іншого покарання, обмеження цього допуску», – заявив Пастух.

Раніше народний депутат Юрій Береза заявив про необхідність розгляду комітетом із нацбезпеки питання обмеження для Надії Савченко доступу до державної таємниці.

Нагадаємо, напередодні Савченко підтвердила слідчим СБУ, що в Мінську спілкувалася з лідерами «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО