У США прокоментували ймовірність угоди Трампа про «здачу» України

Сенатор від Демократичної партії США, член комітету у закордонних справах Кріс Кунс застеріг новообраного президента Америки від співпраці з РФ та заявив, що в іншому випадку, Дональда Трампа чекає «стіна протидії».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Я думаю, що ідея про те, що Дональд Трамп може піти на деякі угоди з Путіним з питань України та територіальної цілісності України, (або) країн Балтії та їх статусу, зіткнеться зі стіною протидії в Конгресі», - запевнив Кунс.

Також відомо, що деякі республіканці мають намір боротися проти спроб полегшити санкції проти РФ або піти їй на поступки.

Нагадаємо, під час виборчої кампанії Трамп неодноразово висловлював підтримку РФ і Путіну як «сильному лідеру» та вказував, що буде відкритим для обговорення домовленості з Москвою.

Напередодні, група з 27 американських сенаторів направила лист обраному президенту США Дональду Трампу із закликом зайняти жорстку позицію щодо Російської Федерації через військові дії в Україні.

Тим часом, в Кремлі теж сподіваються на новий виток співпраці з Вашингтоном.

Однак, в експертному середовищі, вважають, що передвиборчі гасла були частиною кампанії, а реальна політика Трампа не буде лояльна до РФ, чому підтвердження перші ймовірні призначення в адміністрацію.

Додамо, минулого тижня був офіційно представлений новий глава Пентагону - Джеймс Меттіс, який відкрито критикував Путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО