«На дні»: Пєсков оцінив відносини Росії та США

Читать на русском
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков дав оцінку відносинам Москви та Вашингтона та розповів, на що розраховують у Кремлі.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков визнав, що зараз відносини Москви та Вашингтона «на дні».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Я хочу нагадати слова президента Путіна. Він неодноразово й із різних приводів говорив про бажання вибудовувати добрі, взаємовигідні та рівні відносини зі США. Тобто президент завжди відзначав, що розраховує на взаємність з боку Вашингтона», – заявив Пєсков.

При цьому він визнав, що зараз відносини з Америкою дуже складні й термін «перезавантаження» дійсно себе скомпрометував.

«Навряд чи може щось нашкодити в цих відносинах. Вони перебувають зовсім на дні», – констатував Дмитро Пєсков.

Також у Кремлі висловили згоду з оцінками Трампа щодо того, що новий формат відносин не буде «перезавантаженням».

Трамп обговорив із Путіним американсько-російські відносиниПрезидент РФ Володимир Путін і обраний президентом США Дональд Трамп у понеділок за взаємною домовленістю провели телефонну розмову.

«Слово дійсно дещо себе скомпрометувало, тому що наслідки цього перезавантаження зовсім не такі, які ми хотіли б бачити», – сказав Дмитро Пєсков.

Проте, додав він, Москва розраховує відновити діалог із Вашингтоном.

«Безумовно, ми розраховуємо на те, що діалог буде відновлений і почнеться непростий процес виведення відносин у конструктивне русло», – додав прес-секретар Путіна.

Як відомо, напередодні новообраний президент США Дональд Трамп виступив проти використання терміну «перезавантаження» в майбутніх відносинах Штатів і РФ.

Нагадаємо, президент США вже озвучив пріоритетні напрямки в політиці на перші 100 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: