Петренко розповів про користь антирейдерського закону

За словами міністра юстиції України Павла Петренка, що кількість скарг в спеціальній комісії при Міністерстві юстиції України щодо спроб рейдерського захоплення підприємств скоротилося в десять разів.

  Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.ТВ».

«Ми побачили тенденцію, яка фактично є вже системою, бо ця тенденція з'явилася на другий день після прийняття закону, з 5 листопада поточного року. І кількість скарг, які надходять до нашої поліцію, скоротилося в десять разів. В середньому в день 1-2 скарги, а раніше це було 10-20 скарг в день», - сказав Петренко.

Міністр зазначив, що наявні скарги надходять щодо попередніх протиправних дій, які відбувалися ще до вступу в силу так званого антирейдерського закону.

«Цей закон ввів ряд запобіжників, які захищають власність простої людини, підприємця. Йдеться про новації в українському законодавстві - це інформування про будь-які зміни в реєстрі через електронні засоби, мова також йде про запобіжниках у вигляді нотаріального посвідчення власника, якщо він хоче змінити директора або статут», - підкреслив Петренко.

За його словами, якщо цей закон не знищив рейдерство, то мінімізував його масштаби.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила антирейдерський закон в жовтні цього року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО