Так говорив Онищенко: НАБУ розслідує заяви нардепа–втікача

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження на підставі заяв нардепа Олександра Онищенка, який звинувачував Президента Петра Порошенка в підкупі народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

«Сьогодні ми зареєстрували кримінальне провадження за заявою народного депутата Олександра Онищенка про факти підкупу депутатів. Звичайно, частина з того, що він заявляв, не має, на мою думку, кримінального підгрунтя, але є певні заяви про те, що були конкретні підкупи за конкретні голосування. Про це говорить особа, яка брала в цьому участь. За час моєї роботи в НАБУ, таких заяв ще не було», - заявив директор Артем Ситник.

Ситник зазначає також і маніпулятивну складову в «компроматі Онищенка». Він зазначив, що подібні звинувачення в Україні звучать часто, проте в цьому випадку Онищенко сам підтвердив, що брав участь у протиправній діяльності, тому антикорупціонери можуть розцінювати це як «явку з повинною».

«Але тут вперше така заява, принаймні, після Революції, коли сам депутат говорить про те, що брав участь в цих процесах. Тому я б назвав це, фактично, явкою з повинною, яка була озвучена в прямому ефірі на телеканалах, на жаль, і російських. І тому ми вирішили, що раз є такий нюанс, що це не просто заява однієї політичної сторони проти іншої політичної сторони, а це заява конкретної особи, яка підтверджує свою участь в процесах підкупу і передачі коштів депутатам, то ми будемо реєструвати це провадження», - додав Ситник.

Попередньо провадження кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, яка займає особливо відповідальне становище).

Нагадаємо, раніше НАБУ взяло на вивчення інформацію нардепа Олександра Онищенка про підкуп парламентаріїв і корупційні схеми Президента Петра Порошенка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО