Сольвар розповів, чому не вказав у декларації нерухомість

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Сольвар заявив, що не приховував дорогу нерухомість своєї матері.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«У зв'язку з черговою хвилею тиражування цієї «таємниці» хочу ще раз повторити, що ніколи не приховував факту володіння Сольвар Марією Володимирівною тим майном, про яке писали в ЗМІ. Це відкрита інформація, в повному обсязі відображена в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно . Нерухомість, про яку йде мова, була придбана ще до початку моєї роботи в парламенті», - повідомив Сольвар.

Сольвар також пояснив, що не вніс до декларації це майно в зв'язку з тим, що мати померла ще влітку, тобто до початку кампанії електронного декларування.

«За українським законодавством, право власності на спадщину вступає в силу протягом півроку. Тому на момент заповнення декларації, згадана нерухомість не мала фізичного власника, за що і не потрапила до моєї декларації», - заявив він.

Також депутат запевнив, що ще з 2012 року не має відношення до ряду компаній, про його володіння якими також йшла мова в сюжеті.

На матір Сольвара записані дві квартири і один будинок на загальну суму 36 млн гривень. При цьому майже у всіх деклараціях Сольвара зазначено, що він практично не заробляє грошей і живе в невеликій орендованій квартирі в Ірпені.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО