Парубій запропонує Раді працювати три пленарних тижні поспіль

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій запропонує народним депутатам провести додатковий пленарний тиждень 13-16 грудня для якнайшвидшого розгляду та ухвалення проекту Державного бюджету на 2017 рік та отримання траншу МВФ.

Про це Парубій заявив на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Протягом тижня за рекомендацією багатьох голів фракцій ... буде рекомендовано, щоб ми й наступний тиждень, після цього пленарного, також планували як пленарний», – розповів спікер ВР.

За його словами, це буде великою мірою залежати від того, чи будуть ухвалені бюджетні законопроекти, запропоновані до розгляду на завтра, 6 грудня. А ухвалення Бюджету-2017 прискорить отримання наступного траншу МВФ.

«Тому, якщо буде загальна підтримка залу, я буду ініціювати, щоб наступний тиждень, після цього пленарного, також був пленарним», – резюмував голова українського парламенту.

Нагадаємо, що на поточному тижні пленарні засідання парламенту пройдуть із 6 до 9 грудня, наступний пленарний тиждень запланований на 20-23 грудня. Таким чином, якщо Рада підтримає пропозицію спікера, нардепи працюватимуть у пленарному режимі три тижні поспіль.

Як повідомлялося раніше, що Верховна Рада розгляне законопроект про Державний бюджет на 2017 рік на пленарному тижні 6-9 грудня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України подав на розгляд Верховної Ради до другого читання проект Державного бюджету-2017 року із збільшенням дохідної частини на 15,1 млрд грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО