Парубій: Порошенко готовий до компромісу щодо нового складу ЦВК

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що Президент Петро Порошенко готовий у разі необхідності замінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.
Андрій ПарубійФото: УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що Президент Петро Порошенко готовий у разі необхідності замінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

Про це він розповів у ефірі «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

«Проводяться консультації. Буквально позавчора я вчергове з того приводу мав розмову з Президентом. Ми з ним узгодили певні позиції. Президент готовий іти на дискусію, готовий іти на заміну того чи іншого кандидата з переліку, щоб Верховна Рада позитивно проголосувала», – сказав Парубій.

«Чорна каса» ПР: САП перевіряє отримання Охендовським майже 17 тисяч доларівСпеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів з чорної каси Партії регіонів головою ЦВК Михайлом Охендовським.

Він переконаний, що вже скоро парламент зможе проголосувати за новий склад ЦВК. Зараз, за словами Парубія, позиції фракцій не узгоджені.

«До мене звернулися найбільші політичні фракції з проханням перенести це питання до остаточного завершення консультацій. Мають відбутися додаткові консультації й, очевидно, треба буде провести певні заміни», – зазначив він.

Нагадаємо, в жовтні Парубій заявив, що запропонує Президенту повторно внести кандидатури нового складу ЦВК, оскільки для нинішнього подання не вистачає голосів.

Як відомо, в червні 2016 року Президент запропонував Верховній Раді звільнити 12 із 15 членів комісії ЦВК та одночасно призначити 11 нових членів. Термін повноважень 12 членів ЦВК сплив 1 червня 2014 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: