Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації бійців АТО

Президент Петро Порошенко підписав указ про уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які отримали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, згідно з документом, уповноваженим призначений колишній санітарний інструктор медичної роти 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Вадим Свириденко, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що він має досвід роботи в медичній сфері.

Цим указом також затверджено положення про уповноваженого з питань реабілітації учасників АТО.

Основним завданням уповноваженого визначено, зокрема, моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО, і в разі порушення таких прав – вжиття заходів, спрямованих на виправлення ситуації.

Крім того, уповноважений братиме участь у підготовці нормативно-правових актів, у тому числі внесення пропозицій щодо припинення порушень у цій сфері, вдосконаленні системи реабілітаційних заходів, а також налагодженні взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реабілітації поранених українських захисників.

Нагадаємо, 21 листопада Порошенко схвалив меморандум про співпрацю в оборонній сфері з Великобританією.

Зазначимо, що, за словами голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України Александра Хуга, конфлікт на Донбасі перебуває на порозі нової великої ескалації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО