«Дорожню карту» Донбасу не ухвалять у 2016 році – Кучма

Міністри закордонних справ країн «нормандської четвірки» не підпишуть «дорожню карту», яка врегулює ситуацію на Донбасі, до кінця 2016 року.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, виступаючи на засіданні першого Балтійсько-Чорноморського форуму в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

Він зазначив, що наразі питання безпеки й миру для держави є пріоритетними, а затягування процесу розробки «дорожньої карти» створять додаткові проблеми для українців.

«Я не бачу, щоб до кінця року міністри закордонних справ підписали якийсь документ, що відповідає на більшість наших запитань», – наголосив Кучма.

Нагадаємо, 29 листопада відбулася зустріч очільників МЗС країн «нормандської четвірки», під час якої обговорювали наступні кроки щодо впровадження дорожньої карти з урегулювання ситуації на Донбасі.

За результатами зустрічі міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що між Україною та РФ залишається фундаментальна різниця в поглядах щодо «дорожньої карти».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО