Morgan Stanley погіршив прогноз економіки Росії

Американський інвестиційний банк Morgan Stanley погіршив прогноз зростання ВВП Російської Федерації на 2017 рік з 1,4% до 1,2%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на еizvestia.com.

Повідомляється, що погіршення очікувань відбулося через жорстку бюджетну політику, яка чинитиме тиск на споживчий попит. При цьому в банку пророкують прискорення зростання російської економіки пізніше, в 2018 році.

Прогноз Morgan Stanley заснований на припущенні, що середня ціна нафти Urals в 2017 році виросте до 50 доларів за барель у порівнянні з 42 доларами в нинішньому році.

Експерти виділяють кілька варіантів дій для російської влади: жорстка бюджетна політика або стимулювання економіки за рахунок додаткових нафтових доходів, проведення масштабних структурних реформ або збереження статусу-кво.

При відсутності змін зростання російської економіки в 2017-2019 роках буде обмежене рівнем 1,1% в річному вираженні. У довгостроковій перспективі ВВП Росії виросте не більше ніж на 1,8% в рік, вважають аналітики. При цьому від Банку Росії Morgan Stanley очікує зниження ключової ставки на 150 базисних пунктів в 2017 році, до 8,5% річних. У 2018 році вона опуститься ще на 50 базисних пунктів, до 8% річних.

Нагадаємо, раніше Канада розширила список санкцій проти Росії, додавши в нього 15 осіб, з них 6 депутатів Державної думи РФ від окупованого Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО