Експерт пояснив, чому Саакашвілі може об'єднатись із Садовим

Тарас Березовецьполіттехнолог

У перспективі проект Саакашвілі абсолютно реально може об'єднатися з партією «Самопоміч».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Причина в тому, що проект Саакашвілі забирає голоси в проекту Садового. Головне в тому, що Саакашвілі цікавить посада прем'єра, оскільки ані депутатом, ані президентом він ще довго не зможе бути, а Садового – посада президента», – констатував Березовець.

«Самопоміч» стала різко згасати, а сам Садовий вибув із трійки лідерів президентського рейтингу, тому залучаючи Саакашвілі, він не лише нейтралізує його, а й сподівається ним підсилитися.

«Тому всі ці обставини штовхатимуть Михеіла Саакашвілі та Андрія Садового «в обійми одне одного». Чи буде такий союз довговічним, враховуючи вибуховий характер Саакашвілі, велике питання», – аналізує він.

Також, на його думку, проблема «виживання» підштовхуватиме багато інших партій до дивного симбіозу.

Тим більше, додав експерт, у бій ідуть уже навіть такі політичні важковаговики, як Ігор Коломойський.

«Поки ж виживають лише найстаріші та найбільш згуртовані команди, такі як БПП, «Народний фронт», «Батьківщина» та «Опоблок». Ті, хто має надійний партійний фундамент», – резюмував Тарас Березовець.

Вчора, 27 листопада, в Києві пройшла зустріч прихильників нової ініціативи екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі «Рух нових сил».

Під час виступу Саакашвілі заявив про бажання «блискавично та безкомпромісно навести лад у країні» та намір домогтися дострокових парламентських виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО