Кучма назвав допит Януковича «виставою»

Екс-президент України Віктор Янукович, який дає свідчення в обласному суді Ростова-на-Дону в справі колишніх співробітників «Беркута», виступає як суддя.

Про це в коментарі «Укрінформу» заявив другий президент України Леонід Кучма, передає «Слово і Діло».

«Якщо суд мав бажання проводити допит, то варто було просто вислати робочу групу для допиту й зробити це там. Не знаю, хто був ляльководом цієї вистави. Таке враження, що в цій ситуації суддею виступає Янукович, а не українська сторона», – сказав Кучма.

За його словами, Януковича мав нагоду уникнути подій, що слідували після Євромайдану, але не скористався нею.

«В Януковича була стовідсоткова нагода вирішити цю проблему тоді. Я, Ющенко та Кравчук були на переговорах і бачили, як це відбувалося. Опозиція сказала: відправ уряд у відставку й Майдан розійдеться. Він відповів: «Я своїх не здаю». На цьому переговори завершилися. Не розумію, чому так потрібно було відстоювати уряд Азарова. Якби Янукович погодився на його відставку, розвиток подій відбувався за іншим сценарієм. І Крим був би наш, і на Донбасі такого б не було», – зазначив другий український президент.

Нагадаємо, в Святошинському районному суді Києва 28 листопада проходить допит екс-президента України Віктора Януковича в справі п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», підозрюваних у вбивстві 48 протестувальників під час Євромайдану.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Юрій Луценко в усній формі офіційно сповістив колишнього президента України Віктора Януковича про підозру в державній зраді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО