Україна і Швеція узгодили позиції щодо санкцій проти РФ

Президент Петро Порошенко та міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем скоординували позиції щодо санкцій проти Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться 15-16 грудня, зокрема щодо впровадження безвізового режиму для українських громадян, завершення ратифікаційного процесу щодо Угоди про асоціацію, а також продовження санкцій проти Росії», – йдеться в ньому.

При цьому наголошується, що Вальстрем підкреслила необхідність продовження санкцій проти Росії, а Порошенко подякував шведському уряду за позицію про збереження санкційного режиму до повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності України.

Під час зустрічі Порошенко також відзначив погіршення ситуації з безпекою на Донбасі та порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

Президент і міністр закордонних справ Швеції також обговорили кроки щодо реалізації подальшої підтримки шведськими партнерами процесу модернізації України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз у середині грудня продовжить санкції проти Росії ще на шість місяців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО