Кремль готується до провокації проти України з боку Білорусі – Фріз

Народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз вважає, що Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Є інформація, що Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі. Саме з нею може бути пов'язана підготовка до збільшення в 5 разів обсягів залізничних перевезень МО РФ у 2017 році в напрямку Білорусі», – пише вона.

За її словами, метою такої акції може стати ліквідація режиму Лукашенка, введення російських військ, прямого державного управління, а також безпосередній вихід ЗС РФ на східний кордон Європейського Союзу з метою підвищення політичного тиску на Європу.

Таких висновків Фріз дійшла на підставі сюжету телеканалу «Звезда», що належить Міністерству оборони РФ. У сюжеті йдеться про те, що в Україні нібито йде підготовка провокації проти Республіки Білорусь. Зокрема, зазначається, що українська розвідка планує направляти «карателів» із білоруським корінням у Мінськ з метою повалення чинної влади в цій державі», – пише депутат.

Фріз вважає, що провокація може бути проведена за участю громадян, які брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бандформувань, регулярних підрозділів ССПО РФ, а також інфільтрованованої агентури до силових органів Республіки Білорусь.

Нагадаємо, політолог Володимир Фесенко припускає, що Росія намагається вербувати тих, у кого є зв'язок з армією, й журналіст Сущенко міг якраз потрапити в цю категорію.

Раніше в МЗС Білорусі заявили, що проект резолюції про порушення прав людини в Криму «не має жодного стосунку до теми територіальної цілісності України».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО