Суд залишив за ґратами кримських дезертирів, скасувавши заставу

Центральний районний суд Миколаєва на засіданні задовольнив клопотання слідчого і скасував можливість звільнення під заставу двох військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, затриманих на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Про це повідомляє прес-служба суду, передає «Слово і Діло».

«Дослідивши обставини клопотання, суд постановив змінити спосіб виконання запобіжного заходу, ..., скасувавши можливість звільнення під заставу», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 22 листопада Баранову і Одинцову, підозрюваним у дезертирстві, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 350 тис. грн та 250 тис. грн відповідно.

В цей же день їм повідомили про нову підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Слідчий клопотав про зміну способу виконання попередньо обраних запобіжних заходів, вказавши на неможливість застосування застави як альтернативного заходу.

Як повідомлялося, українські військовослужбовці Одінцов і Баранов в 2014 році після анексії Криму перейшли служити в російську армію. Вони були затримані співробітниками Служби безпеки України 20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом біля пункту пропуску «Чонгар».

Спочатку суд прийняв рішення про їх арешт на 2 місяці з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, раніше Росія попросила організувати зустріч із затриманими військовими, яких заарештував український суд.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО