Адміннагляд над сином Джемілєва скасовано – адвокат

Адвокат Микола Полозов розповів, що трирічний адміністративний нагляд РФ, який був протизаконно встановлений над українським громадянином Хайсером Джемілєвим, скасовано.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«З незалежних від мене причин я не міг брати участь у розгляді з приводу адміністративного нагляду, незаконно встановленого над моїм підзахисним. Однак, як я дізнався, апеляційною інстанцією, Астраханським обласним судом, 2 листопада це рішення було скасовано за поданням прокуратури», – пояснив Полозов.

Таким чином, юридична невизначеність з адміністративним наглядом, встановленим над Хайсером Джемілєвим, про яку говорив раніше Полозов, дозволена.

Звільнення Хайсера Джемілєва відбудеться 25 листопада в Астрахані.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він на подвір'ї свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім'ї з рушниці свого батька.

Після анексії Криму російські слідчі органи вивезли Хайсера із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у вбивстві з необережності, незаконному зберіганні зброї та боєприпасів і засуджений до п'яти років позбавлення волі.

Раніше російський адвокат Марк Фейгін 21 листопада підтвердив інформацію про майбутнє звільнення сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО