Ердоган звинуватив Захід у підтримці бойовиків ІДІЛ

Захід грає на боці терористичної організації «Ісламська держава», оскільки зброя бойовиків зроблена в західних країнах.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише турецьке держагенство Anadolu, передає «Слово і Діло».

Звинувативши західний світ у підтримці близькосхідного тероризму, Ердоган зазначив, що джихадисти не мають жодного стосунку до ісламу.

«Це вбивці, які проливають кров мусульман і яких потрібно знищувати. В іншому разі в усьому ісламському світі не буде стабільності», – підкреслив він.

«Граючи на протиріччях між мусульманами, терористичні організації намагаються заручитися підтримкою населення. Ми маємо припинити будь-які спроби маніпулювання почуттями мусульман, запобігти дискримінації за етнічними та конфесійними ознаками. Ніхто не завдав більшої шкоди ісламу, ніж терористи ІД», – сказав він.

При цьому президент Туреччини заявив, що Пакистан нібито «проявляє рішучість» у питанні боротьби з послідовниками турецького опозиційного імама Фетхуллаха Ґюлена й «демонструє солідарність з Анкарою».

Нагадаємо, раніше влада Туреччини включила імена 37 членів опозиційного руху проповідника Фетуллаха Ґюлена (FETO) до списку розшукуваних осіб.

Після невдалого військового перевороту, в організації якого Анкара звинуватила Ґюлена, в Туреччині почалися масові репресії проти всіх, хто не згоден із політикою нинішньої влади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО